رئیس‌جمهور ونزوئلا: نتانیاهو هیتلر قرن بیست و یکم است ایران: به زودی حملات شدیدتری به اسرائیل انجام می‌دهیم سفیر ایران در سازمان ملل: پاسخ ایران به اسرائیل قانونی و قاطع خواهد بود حمله اسرائیل به مهرآباد تهران + فیلم (شنبه، ۲۴ خرداد ۱۴۰۴) حمله مجدد ایران به اسرائیل (شنبه، ۲۴ خرداد ۱۴۰۴) + فیلم و عکس | مرحله جدید عملیات وعده صادق ۳ هشدار دادستان خراسان رضوی به فعالان فضای مجازی | مردم فعالیت های مشکوک را گزارش نمایند اختصاصی شهرآرانیوز | واکنش مردم تهران به عملیات موفق وعده صادق ۳ (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) جزئیات حمله ایران به اسرائیل از زبان سردار وحیدی: پایگاه‌ نواتیم و تل‌نوف را هدف قرار دادیم اطلاعیه شماره ۲ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره «عملیات وعده صادق۳» حمله مجدد اسرائیل به ایران (شنبه، ۲۴ خرداد ۱۴۰۴) + عکس و فیلم رسانه‌ اسرائیلی: موشک‌های ایران تل‌آویو را در شوک فرو برد ۸ پرنده صهیونیستی شکار شد پیام توییتری پزشکیان هم‌زمان با عملیات وعده صادق ۳ در عملیات وعده صادق ۳ چه تعداد موشک به اسرائیل شلیک شد؟ نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره حمله اسرائیل به ایران آغاز شد | نماینده روسیه: حملات با حمایت فرانسه بود+ ویدئو (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی عراقچی با دبیرکل سازمان ملل درباره پاسخ به حمله اسرائیل پیام رئیس شورای عالی استان‌ها در محکومیت حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به ایران اطلاعیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره عملیات «وعده صادق۳» پدافند هوایی ایران دو جنگنده اسرائیلی F-35 را ساقط کرد | اسارت خلبان زن بقایی: طرف مقابل کاری کرد که گفتگو بی معنا شد ارامنه ایران حمله رژیم صهیونیستی به کشور را محکوم کردند مقتدایی: خانمان دشمن صهیونیستی را شخم بزنید با حکم فرمانده کل قوا امیر سرلشکر حاتمی فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران شد تماس تلفنی وزیر خارجه فرانسه با عراقچی | ژان نوئل بارو: حمله اسرائیل یاغی‌گری است کروبی: ایران امروز، با ارادهٔ آهنین ملت، هرگز تسلیم نخواهد شد| انتظار داریم ضربه ای سخت به دشمن وارد شود گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و روسیه | پوتین: تجاوزات رژیم صهیونیستی نقض آشکار قواعد بین‌المللی و محکوم است
سرخط خبرها

ادعاهای تازه گروسی در گفت‌وگو با یک رسانه رژیم صهیونیستی | علیه هیچ‌کسی از جمله ایران دستورکار سیاسی نداریم!

  • کد خبر: ۳۳۷۷۴۰
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۱
ادعاهای تازه گروسی در گفت‌وگو با یک رسانه رژیم صهیونیستی | علیه هیچ‌کسی از جمله ایران دستورکار سیاسی نداریم!
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جدیدترین اظهارات خود بار دیگر مدعی شد که پاسخ‌های جمهوری اسلامی ایران درباره وجود ذرات اورانیوم در مکان‌های اعلام نشده، قانع‌کننده نبوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌ای، ایران را به عدم همکاری کامل با دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل متهم کرد و خواستار دسترسی‌های بیشتر آژانس اتمی در ایران شد.

گروسی به شبکه اسرائیلی آی‌۲۴ گفت: آنچه من به ایران می‌گویم این است که باید اجازه دهند آنچه را می‌خواهیم، انجام دهیم تا تمام تردید‌ها را برطرف کنیم. آنها به من اطمینان می‌دهند و همان‌طور که می‌دانید من با مقامات این کشور، به‌ویژه دکتر عراقچی، وزیر امور خارجه تعامل نزدیک دارم. ما چند روز پیش نیز در قاهره با یکدیگر دیدار کردیم.

وی بدون اشاره به همکاری مستمر و همیشگی ایران با آژانس اتمی افزود: بنابراین، آنها باید به ما اجازه دهند که کارمان را انجام دهیم و تا جایی که ممکن است دسترسی (به تاسیسات ایران) داشته باشیم. من به صراحت می‌گویم که گفت‌و‌گو با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارتباط نزدیکی با همکاری با بازرسان آن دارد.

گروسی در ادامه گفت‌و‌گو با شبکه آی۲۴ با ادعای اینکه «ما علیه هیچ کسی دستور کار سیاسی نداریم» اظهار داشت: همانطور که رئیس‌جمهور ریگان (رئیس جمهور اسبق آمریکا) همیشه می‌گفت، «اعتماد کن، اما راستی‌آزمایی کن».

او ادامه داد: تمام آنچه ما می‌خواهیم، این است که این کار را به صورت حرفه‌ای انجام دهیم.

مدیرکل آژانس اتمی با اشاره به اینکه اعضای شورای حکام چند ماه پیش از او خواستند تا یک گزارش کامل درباره ایران منتشر کند که تصویر کاملی از برنامه هسته‌ای این کشور ارائه می‌دهد، گفت: زمانی که در نشست شورای حکام حضور می‌یابم به آنها می‌گویم که زمینه‌هایی برای نگرانی جدی وجود دارد و ما می‌بایست واقعیت پشت آنها را مشخص کنیم. به‌عنوان مثال، در سال‌های فعالیت من به‌عنوان مدیرکل آژانس اتمی از سال ۲۰۱۹، ما آثار اورانیوم را در مکان‌هایی در ایران که به هیچ عنوان نباید فعالیت هسته‌ای در آن انجام می‌شد، کشف کردیم.

وی افزود: این طرح اتهام نیست، بلکه یک سوال منطقی است. وقتی ما چنین شواهدی پیدا می‌کنیم، باید بدانیم که چه چیزی در حال رخ دادن بوده و اینکه چرا آثار اورانیوم در آنجا بوده است. باتوجه به پیشرفت تکنولوژی ما همیشه متوجه خواهیم شد که یک چیزی بوده است، حتی اگر کاربری آن مکان تغییر کند و به ساختمان دیگری تبدیل شود، حتی بعد از گذشت ۲۵ سال. بنابراین، باید به ما توضیح دهید و نشان دهید که تجهیزات و اورانیوم در آنجا برای چه بوده است.

پاسخ‌های ایران تاکنون قانع‌کننده نبوده است!

گروسی با تکرار این ادعا که «پاسخ‌های ایران تاکنون قانع‌کننده نبوده است» تصریح کرد: وظیفه ما این نیست که روی چیزی سرپوش بگذاریم. شفاف‌سازی برای ما اهمیت زیادی دارد تا بتوانیم به حقیقت ماجرا پی ببریم. من فکر نمی‌کنم که این غیر ممکن باشد.

این ادعا‌ها در حالی مطرح می‌شود که «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه ضمن رد اتهامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای کشورمان، گزارش اخیر مدیرکل را نشانه بارز رویکرد سیاسی و جهت‌دار کشور‌های اروپایی و آمریکا دانست و تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران هر اقدام فراقانونی علیه منافع ملی را با واکنش قوی و متناسب پاسخ خواهد داد.

بقائی با اشاره به اینکه هیچ گزارشی از عدم پایبندی ایران به تعهدات یا انحراف از مسیر صلح‌آمیز در این متن وجود ندارد، افزود: متاسفانه آنچه امروز در دستور کار شورای حکام قرار گرفته، برخلاف روح همکاری و حقوق بین‌الملل و فقط تلاشی هدفمند برای احیای پرونده‌های بسته شده و افزودن اتهاماتی به ایران است که پیش‌تر ذیل توافق برجام رفع و مختومه اعلام شده بودند.

رئیس دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل همچنین با تاکید بر اینکه «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وظیفه سنگینی برای انجام این کار دارد و نسبت به آن احساس مسئولیت می‌کند» گفت:، اما لطفا ما را بی‌تجربه و ساده لوح ندانید، زیرا اگر ما به تعامل ادامه می‌دهیم به این معنی نیست که در پاسخ‌هایی که دریافت می‌کنیم، اشتباهات را نادیده می‌گیریم و از کنار قصور و کم‌کاری‌ها عبور می‌کنیم. ما قادریم نشان دهیم که چرا این چیز‌ها صحت ندارد و چه چیز‌هایی باید مشخص و شفاف‌سازی شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->